Katarina Sušac i Ivan Martinac najuspješniji sportaši općine Čitluk u 2019. godini

Karatašica Katarina Sušac (SKK Neretva Mostar) i karataš Ivan Martinac (KK Hercegovina Zagreb) proglašeni su danas za najuspješnije sportaše seniore općine Čitluk u 2019. godini u izboru Športskog saveza Brotnja.

Uz Katarinu koja je u protekloj godini osvojila dva naslova državne prvakinje BiH i Ivana koji je u 2019. godini osvojio brončane medalje na Državnom prvenstvu Hrvatske i Europskom ekipnom prvenstvu, Športski saveza Brotnja na današnjoj svečanosti, održanoj pod pokroviteljstvom Općine Čitluk, nagradio je još niz sportašica, sportaša, sportskih klubova, trenera, sportskih djelatnika, legendi broćanskog sporta i broćanskih gospodarstvenika.

Tako su nagrade u seniorskim klupskim kategorijama uručene Ženskom nogometnom klubu Brotnjo i Malonogometnom klubu Brotnjo, dok je za najuspješnijeg trenera izabran Dalibor Vučić (KK Brotnjo – Hercegovina) koji postiže zapažene rezultate u radu s mlađim kategorijama KK Brotnjo – Hercegovina.

Za izniman rezultat postignut u klupskom seniorskom sportu nagrađena je ženska ekipa KK Brotnjo – Hercegovina u sastavu Irena Prga, Jelena Zvoko i Kristina Zovko.

Posebnim priznanjem „Sportska legenda Brotnja“ na današnjoj svečanosti nagrađen je košarkaš Jozo Prskalo, a boćaru Anti Juki uručena je „Nagrada Bože Gagro“. Ante Juka „Nagradu Bože Gagro“ zaslužio kao jedan od najtrofejnijih boćara u BiH, a Jozu Prskalu u Sportske legende Brotnja promovirali su njegovi uspjesi s ekipom HKK Brotnjo postignuti na domaćoj i europskoj sceni u najsjajnijem razdoblju čitlučke košarke.

Aktivan sudionik u postizanju najsjajnijih uspjeha HKK Brotnjo bio je i Bariša Krasić. Nakon bogate klupske i reprezentativne igračke karijere Krasić se odlučio za trenerski posao, koji sada kao pomoćni trener obavlja u KK Cibona te je stoga na današnjoj svečanosti nagrađen za doprinos promidžbi sporta općine Čitluk.

Posebna nagrada za doprinos razvoju sporta u Brotnju uručena je tvrtki Delta Security Čitluk, dok je posebno priznanje za uspjeh u sportskoj rekreaciji uručeno MZ Krehin Gradac.

Krajem prošle godine Karte klub Brotnjo – Hercegovina obilježio je četrdesetu obljetnicu uspješnog djelovanja te je stoga Športski savez Brotnja, klub s bogatom tradicijom nagradio pohvalnicom za organizaciju i obilježavanje obljetnice kluba, a svakako valja kazati kako je karate najtrofejniji broćanski sport u kojemu su zapažene rezultate postizali brojni istaknuti sportaši a tako je i danas.

Općina Čitluk uz veliki broj sportskih legendi može se pohvaliti i brojnim mladim sportašima čije vrijeme tek dolazi. Primjer takvih sportaša su Marija Ivanković, atletičarka AK Brotnjo, i Albrim Samahodaj, karataš KK Ipon Priština, koji su za uspjehe u 2019. godini nagrađeni nagradama za najbolju mlađu seniorku i najboljeg mlađeg seniora općine Čitluk.

Košarkašica Korina Planinić (ŽHKK Brotnjo ’94) i atletičarka Josipa Dragićević (AK Brotnjo) izabrane su za najuspješnije sportašice općine Čitluk u juniorskoj konkurenciji, dok su u kategoriji juniora najuspješnijim proglašeni atletičar Filip Kozina (AK Brotnjo) i košarkaš Nikola Pehar (KK Pepi Sport – Mostar).

Najuspješnije sportašice općine Čitluk u kadetskoj konkurenciji u 2019. godini su Patricija Prga (KK Brotnjo – Hercegovina) i Mia Prkačin (ŽHKK Brotnjo ’94) a u kategoriji kadeta to su Ivan Niko Prusina (KK Brotnjo – Hercegovina) i Karlo Barbarić (HRK Međugorje).

Pored istaknutih uspjeha individualnih natjecatelja broćanski sportaši u mlađim uzrastima postižu zapažene rezultate i u klupskim nadmetanjima te su stoga na današnjoj svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša općine Čitluk u 2019. godini nagrađene i dvije ekipe sa istaknutim rezultatima a to su: juniorska ekipa ŽHKK Brotnjo ’94 i kadetska ekipa HRK Međugorje.

Anna Ćurković (AK Brotnjo) i Josipa Čuljak (ŽHKK Brotnjo ’94) u izboru za najuspješnije sportaše općine Čitluk u 2019. godini izabrane su za najbolje mlađe kadetkinje, dok su njihovi vršnjaci Miljenko Vasilj (KK Međugorje) i Kristijan Vlaho (HNK Brotjo Čitluk) izabrani za najbolje mlađe kadete.

Najmlađi nagrađeni na današnjoj svečanosti sportaši su do dvanaest godina. U kategoriji „Sportska nada“ nagrađeni su: Ivan Milićević (HRK Međugorje), Božo Planinić (HKK Brotnjo), Ana Marija Dugandžić (ŽHKK Brotnjo 94), Petar Tolj (HNK Brotnjo-Čitluk), Nikolina Lesko (ŽNK Brotnjo), Lucija Lorena Primorac (AK Brotnjo), Dane Juričić (KK Brotnjo-Hercegovina), Dario Barać (KK Međugorje) i Mihaela Buntić (ŠK Brotnjo).

Na početku svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša općine Čitluk u 2019. godini izabranim sportašima u prigodnim obraćanjima čestitali su Josip Grbavac, predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza Brotnja i Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

U ceremoniji dodjele nagrada i priznanja sudjelovali su brojni istaknuti sportaši, predstavnici Športskog saveza Brotnja i predstavnici Općine Čitluk. Svoj doprinos svečanosti dale su i Mažoretkinje općine Čitluk, dok su svečanost glazbeno obogatili učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Citluk.ba