Škola nogometa AS Međugorje osvojila četiri zlatne medalje na turniru u Austriji

Mlađe kategorije Škole nogometa AS Međugorja nastupaju s mnogo uspjeha na međunarodnom turnirima u Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH gdje ponosno predstavljaju naš grad, općinu i Hercegovinu.

Škola nogometa AS Međugorje nastupila je na turniru pod nazivom 3. SVG Bleiburg Petzenhallenmasters koji se održao u Bleiburgu u Austriji.

Turnir je se održavao u dvorani Jufa Areni u Bleiburgu i to u uzrastima U-7, U-8, U-9, U-11, U-13 i U-15., gdje je bilo preko 80 ekipa iz Austrije, Slovenije i BiH.

Osvajači turnira po uzrastima u Austriji:

  • U – 2005.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2007.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2009.g. – MNK DRAVOGRAD, SLOVENIJA
  • U – 2011.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2012.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2013.g. – AUSTRIJA KLANGEFURT, AUSTRIJA

Škola nogometa AS Međugorje, osvojila je pojedinačne nagrade za najboljeg igrača turnira i to:

  • U – 2005.g. – Antoni Bajkuša
  • U – 2007.g. – Daniel Prskalo
  • U – 2011.g. – Petar Prusina
  • U – 2012.g. – Jakov Bajkuša

Osim turnira, Međugorčani su imali jedan dan treninga u Klangefurtu na stadionu Austrije Klangefurt, te da se upoznaju sa radom i prezentacijom austrijskih trenera i njihovim školama nogometa. Treba napomenuti i prisjetiti se da je Hrvatske nogometne reprezentacije na ovome stadionu igrala dvije utakmice na EURU 2008. godine, i to: Hrvatska-Njemačka i HrvatskePoljska

Ekipa je obišla stadione u Bleiburgu, Klangenfurtu i Ljubljani, te još mnoge kulturne i sportske zanimljivosti u gradovima Zagrebu, Dravogradu, Velenju, Slovenskom Gradecu i Mariboru.

Škola nogometa AS Međugorje je obišla i odala počast kod spomenika stradavanja i mučenja Hrvata na Bleiburgu u Drugom svjetskom ratu od strane partizana i komunističkog režima tadašnje Jugoslavije.

Škola nogometa pod vodstvom trenera Danijela Bajkuše, Mladena Pervana i Željka Akmadžića i tajnika kluba Marijana Milićevića je prepoznatljiva sa kvalitetnim radom sa djecom, što je svrstava u jednu od najboljih škola nogometa u BiH, a što se može očitovati kroz uspjeh djece na raznim natjecanjima i turnirima.

U svojim vitrinama se nalazi stotinjak pokala sa osvojenih turnira i primljenih nagrada u BiH, Hrvatskoj i Njemačkoj. Po završetku školovanja u školi nogometa naša najnadarenija djeca odlaze u veće klubove (HNK Hajduk, GNK Dinamo, HNK Osijeka, HŠK Zrinjski Mostar, HNK Široki Brijeg…), gdje uspješno nastavljaju sa svojom igračkom karijerom što se ogleda i u pozivima u reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine za mlađe uzraste.

Škola nogometa AS Međugorje je napravila suradnju sa NK Neretvanac iz Opuzena, Hrvatska, gdje skupa igraju i natječu se u HNL-u sa klubovima iz Zadra, Šibenika, Splita Makarske, Dubrovnika i dr.

Ovom prilikom dječaci škole nogometa Međugorje zahvaljuju svojim roditeljima što su im omogućili da odu i natječu se na ovakvom turniru, te zahvaljuju svojem treneru Danijelu Bajkuši i fizioterapeutu Luciji Bajkuša našoj doktorici škole, koji su ih vodili u Austriju i svim drugima koji su na bilo koji način pomogli, navode iz škole nogometa AS Međugorje – priopćeno je.

Brotnjo.info