Otvorene prostorije Boksačkog kluba Brotnjo

Sinoć je u Čitluku održana svečanost povodom službenog početka rada Boksačkog kluba Brotnjo Čitluk na kojoj su načelnik općine Čitluk Marin Radišić te Vjekoslav Bošnjak i Rafael Pervan, ispred Boksačkog kluba Brotnjo, svečanim presijecanjem vrpce otvorili prostorije kluba, dok je prostorije blagoslovio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

– Mi smo počeli sa pripremama prošle godine u svibnju. Pripreme su trajale nekih pola godine, kada to kažem mislim na opremanje prostora, adaptaciju prostora, nabavu sprava, izgradnju ringa, uređenje svlačionica i slično. Osmog prosinca prošle godine se dogodio prvi trening tako da, što se tiče treninga, mi radimo već nekakvih sedam mjeseci. Danas smo odlučili napraviti službeno otvaranje kako bi našim sponzorima, svim onim ljudima koji su nas pomogli predočili i pokazali što smo do sada radili te da im se na neki način zahvalimo – izjavio je Vjekoslav Bošnjak, predsjednik Boksačkog kluba Brotnjo.

Bošnjak je također kazao kako klub već broji dosta polaznika, no i da u klubu ima mjesta za sve Brotnjake i Broćanke koji se žele upoznati s boksom kao plemenitom vještinom. Sve njih osnovama boksa naučit će treneri Rafael Pervan i Vjekoslav Bošnjak.

Na svečano otvaranju aktivnu ulogu, uz predstavnike BK Brotnjo, imao je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, koji je u izjavi za novinare kazao:

– Boks je još jedan sport u sportskoj obitelji Brotnja. Boksački klub je nedavno osnovan i sada ima i svoje prostorije gdje će mladi koji vole boks imati prostora da usavršavaju ovu sportsku vještinu i provode svoje vrijeme. Mi kao Općina imamo veliki broj sportskih klubova, no sada imamo i boksački klub i drago nam je da će ovaj klub moći raditi u svojim prostorijama.

Osnivanje novog sportskog kluba i otvaranje njegovih prostorija podržali su brojni sponzori i prijatelji sporta, predstavnici boksačkih klubova iz okolice, predstavnici sportskih klubova s područja općine Čitluk, kao i predstavnici Športskog saveza Brotnja. Svi oni svojim dolaskom na svečano otvaranje još jednom su dali podršku novom sportskom klubu dajući ocjenu da je svaki novi sportski klub vođen pozitivnim i aktivnim ljudima koji će voditi brigu o mladima dobrodošao i da ga treba podržati.

– Bilo koji sportski kolektiv, bilo što vezano za sport, sve ono pozitivno i dobro svakako je dobrodošlo, pogotovo u našu malu sredinu gdje definitivno trebamo što više ovako aktivnih i pozitivnih ljudi, rekao bih volontera, jer danas su sportaši i sportski djelatnici u prvu ruku volonteri, tako da im definitivno treba podrška i treba im zahvaliti na njihovom trudu i radu. Boks je po prvi put službeno ovdje. Međutim, imamo dosta naših građana koji se bave boksom, koji su se bavili ili koji će se boksom baviti ubuduće… Sam odgoj djece, trud i rad kroz sport, posebno borilački sportovi traže dozu više ozbiljnosti, odricanja i svega onoga što sutra dobro dođe kroz život jer dosta puta djeca se kroz te nekakve borbe i natjecanja izoštre, nauče nešto novo, tako da im to sutra kada odrastu u njihovim svakodnevnim obvezama jako doro dođe. Čestitao bih svim ljudima koji su u Upravi BK Brotnjo, Vjekoslavu i Rafaelu, a Rafael je već poznat široj javnosti po svojim uspjesima. Nadam se da će konkretno on, ali i svi ostali, prenijeti svoje znanje i iskustvo na naše mlade generacije – kazao nam je u svojoj izjavi Josip Grbavac, predsjednik UO Športskog saveza Brotnja, uz zaključak da je sport mladima odličan suputnik u životu.

Inače, prostorije Boksačkog kluba Brotnjo smještene su u Ulici kralja Tomislava na broju 109 (bivša zgrada FIS-a) u kojoj će se treninzi održavati svakog dana, a više informacija o klubu i načinu na koji možete postati njegov član možete dobiti na facebook stranici Boksački klub Brotnjo Čitluk.

Citluk.ba