Otkazana Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Čitluk

Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Čitluk, odlukom organizatora, otkazana je a razlog neodržavanja lige ovog ljeta su pandemija coronavirusa Covid-19 i važeće odluke Zavoda za javno zdravstvo FBiH, federalnog ministarstva, županijskog zavoda za zdravstvo i ostalih nadležnih tijela, kao i preporuka o neodržavanju ovogodišnjih općinskih/gradskih malonogometnih liga koju je donijela Sportska udruga Liga Hercegovine na sjednici Upravnog odbora.

Prilikom donošenja ovakve odluke stanje na terenu pomno je razmatrano i praćeno kroz duže vremensko razdoblje te su u obzir uzete sve važeće naredbe, odluke i preporuke. Posebno važna za donošenje ovakve odluke bila je odluka Zavoda za javno zdravstvo FBiH o mogućoj organizaciji svih sportskih natjecanja, ali bez nazočnosti gledatelja i uz obvezno pridržavanje preporuka i higijensko-epidemioloških mjera.

Briga za zdravlje igrača, voditelja momčadi i svih ostalih sudionika natjecanja bila je na prvom mjestu te je stoga donesena odluka o neodržavanju Malonogometne lige momčadi mjesnih zajednica općine Čitluk.

Uz ovu odluku valja napomenuti kako se ovog ljeta neće održati ni završni turnir pobjednika općinskih/gradskih liga mjesnih zajednica „Liga Hercegovine“. S obzirom da je Grad Čapljina trebao biti ove godine domaćin završnog natjecanja, ta odluka se prolongira za iduću 2021. godinu.

Citluk.ba