Ljeto u Hercegovini ipak bez liga mjesnih zajednica

Ovo ljeto ipak će, kako doznaje Vecernji.ba, proći bez završnice Lige mjesnih zajednica u Hercegovini. Evo usvojenih zaključaka.

1. Temeljem preporuka i naredbi Kriznih stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Ministarstva zdravstva Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije, pogotovo one o dozvoljenom održavanju sportskih natjecanja, ali bez prisustva publike i uz obvezno pridržavanje preporuka i higijensko-epidemioloških mjera donesenih od strane nadležnih tijela, te nakon duljeg, višemjesečnog pomnog praćenja situacije na terenu vezane uz epidemiju koronavirusa, pri čemu se na prvom mjestu ističe briga za zdravlje posjetitelja ovih priredbi, kao i igrača, voditelja momčadi i svih ostalih sudionika ovihnatjecanja, Upravni odbor Sportske udruge „Liga Hercegovine“ preporučuje općinskim organizatorima liga MZ-naselja da ove godine ne organiziraju navedena natjecanja. Ukoliko se pojedini općinski organizator ipak odluči da organizira ovo natjecanje čini to na vlastitu odgovornost.

2. S obzirom kako postojeća situacija sa stanjem epidemije jasno sugerira preporuku o neigranju općinskih liga MZ-naselja, smatramo kako nema potrebe niti za organiziranjem ovogodišnjeg Završnog turnira pobjednika općinskih liga MZ-naselja, a čiji bi domaćin bio grad Čapljina. Ukoliko to trenutačne prilike s epidemijom koronavirusa budu dopuštale mjesto dosadašnjeg uobičajenog, klasičnog Završnog turnira pobjednika općinskih liga MZ- naselja razmotrit će se potreba i mogućnost igranja pozivnog turnira općinskih reprezentacija u Čapljini u vrijeme kada i ako ne bude opasnosti od koronavirusa.

3. Grad Čapljina ostaje organizator Završnog turnira pobjednika općinskih liga MZ-naselja i slijedeće, 2021. godine, s obzirom kako ovogodišnji Završni turnir nije moguće organizirati u uobičajenom formatu.

4. Ovaj Zaključak će se proslijediti sredstvima javnog priopćavanja poradi pravilnog obavještavanja javnosti.

M.K. / Pogled.ba