Ivan Kvesić osvojio broncu u Tokiju, Jelena Pehar zaustavljena u repasažu

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske karate lige u Tokiju, ujedno kvalifikacijskom za Olimpijske igre koje će se u japanskom glavnom gradu održati sljedećeg ljeta.

U odlučujućem dvoboju za broncu pobijedio je Bjelorusa Antona Isakaua na “senshu”, odnosno pravilo prvog osvojenog boda. Borba je završila rezultatom 3-3.

Prije toga, Ivan je pobijedio Makedonca Berata Jakupija s 1-0, predstavnika Bosne i Hercegovine Merisa Muhovića istim rezultatom, Kazahstanca Danijara Juldaševa s 2-1, a u polufinalu minimalno izgubio od Iranca Poorshaba takodjer s 2-1.

Na korak od borbe za odličje u repasažu teške kategorije (+84 kg) ostao je Zvonimir Živković. Pobijedio je Poljaka Macieja Gebku sudačkim preglasavanjem (borba bez bodova), potom uspjeh nad Rodom Timmermans s Curacaaa 2-0, te Brazilcem Adamom Ramosom s 3-1. U četvrtfinalu izgubio je od Nijemca Jonathana Hornea s 1-0, a u repasažu od Japanca Daikija Anda 2-0. U repasažu do bronce zaustavljeni su još Jelena Pehar (-50 kg) i Stjepan Štimac (-67 kg).

Sudjelovalo je 649 seniora iz 79 zemalja.

Prije natjecanja u Tokiju, hrvatska karate vrsta zahvaljujući vrlo dobroj suradnji s Japanskim karate savezom i japanskim veleposlanstvom u našoj zemlji obavila je gotovo jednotjedne pripreme s japanskom karate reprezentacijom u Tokamachiju.

HRT.hr