Čitluk: Proglašeni najbolji sportaši za 2018. godinu

U organizaciji Športskog saveza Brotnja, danas je u Hotelu Brotnjo u Čitluku održana tradicionalna svečanost proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašicama i sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima s područja općine Čitluk za 2018. godinu.

Na 20. tradicionalnoj svečanosti također su dodijeljena i posebna priznanja namijenjena sportskim legendama i gospodarstvenicima.

Titula najbolje sportašice seniorke u 2018. godini pripala je Jeleni Pehar, karatašici KK Brotnjo-Hercegovina, koja je u protekloj godini imala brojne uspjehe, od kojih svakako valja izdvojiti naslove seniorske prvakinje Hrvatske i drugo mjesto na Europskom prvenstvu održanom u Sočiju. Proslavljeni tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig izabrani su za najbolje sportaše seniore u protekloj godini. Međugorski asovi imali su uspješnu sezonu, a na najbolji mogući način završili su je osvojivši Davis cup.

Nagrade u seniorskim ekipnim kategorijama uručene su ženskoj ekipi KK Brotnjo-Hercegovina i momčadi MNK Brotnjo. Irena Prga, Kristina Zovko i Jelena Zovko u protekloj su godini osvojile naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, dok je MNK Brotnjo natjecanje u Premijer futsal ligi BiH okončao osvojivši drugo mjesto.

Za najuspješnijeg trener u 2018. godini izabran je Dragan Ćavar, trener koji je, nakon uspješne igračke karijere, već dugi niz godina trener u HRK Međugorje, gdje uspješno vodi različite selekcije kluba koji je u 2018. godini proslavio 30. obljetnicu utemeljenja.

HRK Međugorje na današnjoj svečanosti uručena je pohvalnica za organizaciju i obilježavanje vrijednog klupskog jubileja, što je jedna od posebnih nagrada koje je Športski savez Brotnja pripremio za ovogodišnju dodjelu.

Posebnim priznanjem „Sportska legenda Brotnja“ danas je nagrađen Predrag Jurić Peda, proslavljenom nogometašu koji je nastupao za državnu reprezentaciju, Brotnjo, Velež, Dinamo, nekoliko klubova u Španjolskoj pa tako i u Primeri u kojoj su ostala zapamćena dva Jurićeva pogotka postignuta Real Madridu u dresu Burgosa.

„Nagrada Bože Gagro“ uručena je Ivanu Grgiću, utemeljitelju Šahovskog kluba Brotnjo, šahistu, šahovskom sucu i vrijednom sportskom djelatniku koji je svoja znanja prenio na mnoge mlade Brotnjake. Posebna nagrada za doprinos razvoju sporta u Brotnju uručena je tvrtki Union Foods, dok je posebna nagrada za medijsku promidžbu sporta u Brotnju uručena novinaru Marijanu Sivriću. Također, posebno priznanje za uspjeh u sportskoj rekreaciji uručeno je malonogometnoj momčadi MZ Dragićina.

Svake godine na svečanosti proglašenja najboljih sportaša posebno mjesto imaju mladi. Tako je bilo i ove godine, a nagrađene su najbolje mlade momčadi i mladi sportaši koji su svojim uspjesima skrenuli pozornost na svoj talent i vrijedan rad u klubovima.

Juniorska ženska ekipa ŽHKK Brotnjo 94′ izabrana je za najbolju juniorsku žensku ekipu, a juniorska muška momčad KK Brotnjo – Hercegovina za najbolju mušku juniorsku momčad, dok su u kadetskoj konkurenciji nagrađene ženska i muška momčad AK Brotnjo.

Marija Ivanković, atletičarka AK Brotnjo i Vladimir Ostojić, karataš KK Brotnjo – Hercegovina nagrađeni su za najbolje mlađe seniore općine Čitluk za 2018. godinu.

Isto priznanje u juniorskoj konkurenciji osvojili su atletičarka Ivana Prga (AK Brotnjo) i karataš Jure Vasilj (KK Brotnjo – Hercegovina), dok su u kategoriji kadeta priznanja za najuspješnije sportaše osvojili karatašica Sara Raspudić (KK Međugorje) i karataš Ivan Niko Prusina (KK Brotnjo – Hercegovina).

Atletičarka Marija Dujmović i atletičar Luka Ćurković (oboje iz AK Brotnjo) izabrani su za najbolje mlađe kadete, dok su u kategoriji sportskih nada nagrađeni: Iva Lovrić – članica KK Brotnjo-Hercegovina, Renato Galić – član HRK Međugorje, Josip Šego – član HNK Brotnjo-Čitluk, Marija Rozić – članica ŽHKK Brotnjo 94, Petar Planinić – član HKK Brotnjo, Jana Prusina – članica KK Međugorje, Petra Pavlović – članica AK Brotnjo, Dominik Bradvica – član NK Međugorje, Nikola Soldo – član TK Međugorje, Tadija-Leo Ostojić – član KK Međugorje i Ana Ostojić – članica ŠK Brotnjo.

Zahvalu u ime izabranih sportaša video porukom iz Rotterdama uputio je tenisač Ivan Dodig, a svim izabranim sportašima u svojim obraćanjima također su čestitali Josip Grbavac, predsjednik UO Športskog saveza Brotnja, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i dr. sc. Marko Babić, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

Današnju svečanost glazbeno su obogatili učenici OGŠ Brotnjo, a u samoj ceremoniji dodjele nagrada i priznanja sudjelovale su i Mažoretkinje općine Čitluk.