Andrija Vasilj brončani na Svjetskoj ligi mladih u Veneciji

Još jedna odlična vijest nakon zlatnih seniorki ovog vikenda za Karate klub Brotnjo-Hercegovina.
U mjestu Caorle kod Venecije održana je Youth league Caorle-Venecija, svjetska karate liga za mlade. Na ovom četverodnevnom natjecanju nastupilo je 2650 natjecatelja iz 610 klubova iz 67 zemalja.

Mladi Brotnjak, član KK Brotnjo-Hercegovina Andrija Vasilj u konkurenciji dječaka do 14 godina osvojio je brončanu medalju. Andrija je prvi meč izgubio od predstavnika Škotske koji je kasnije ušao u finale te omogućio Andriji borbe za repasaž. U prvoj borbi repasaža Andrija pobjeđuje predstavnika Francuske 9:3, potom predstavnika Švicarske odlukom sudaca, te predstavnika Bjelorusije 9:1. U četvrtoj i posljednjoj borbi za treće mjesto Andrija je pobijedio predstavnika Rusija 9:0.
Od ostalih članova koji su nastupili u Veneciji, najbliže medalji bila je Patricija Prga koja u prvoj borbi nakon rezultata 1:1 gubi odlukom sudaca od Francuskinje te kasnije u prvoj borbi za treće mjesto nakon rezultata 1:1 gubi od predstavnice BiH zbog prednosti prvog boda.
Iz karate kluba Brotnjo-Hercegovina uputili su čestitke ekipi na rezultatu i odličnim borbama i zahvaljuju svim prijateljima kluba koji potpomažu rad s djecom i mladima.