ŽNK Brotnjo rezultatom 15:0 nadigralo ŠF Respekt

Nogometašice ŽNK Brotnjo nastavile su niz pobjeda. Pobijedivši ŠF Respekt iz Sarajeva s izuzetno visokih 15:0 nogometašice ŽNK Brotnjo došle su do četvrte pobjede u nizu u Prvoj ženskoj ligi FBiH – skupina Jug.

U četvrtom kolu na gostovanju u Sarajevu, Čitlučanke su pobijedile ŽFK Sarajevo 10:0, a u današnjoj utakmici protiv druge sarajevske ekipe bile su još uvjerljivije.

U utakmici odigranoj na Gradskom stadionu Bare, domaće igračice bile su apsolutno dominantne, što potvrđuje i rezultat, te su s lakoćom došle do nove pobjede unatoč činjenici da su utakmicu započele u pomlađenom sastavu.

Marija Doko na današnjoj utakmici bila je fantastična. Napadačica Brotnja postigla je sedam pogodaka, Vesna Mandžo tri, po dva pogotka postigle su mlade nogometašice Nika Miletić i Petra Dugandžić, a pogodak, iz slobodnog udarca sa velike odaljenosti od protivničkog gola, postigla je kapetanica Nikolina Barbarić.

U sljedećem kolu ŽNK Brotnjo gostuje u Zenici.

ŽNK Brotnjo: Hrkać, Bevanda, S. Barbarić, Milićević (od 64. Soldo), Krasić, N. Barbarić, Miletić, Mandžo (od 55. Dugandžić), Doko, Vekić (od 61. Puljić), Petrušić.

Citluk.ba