Završeno četvrto po redu prvenstvo općine Čitluk u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo, od 14.12. 2021. godine do 14.03. 2021. godine u Scudetto clubu na Krstinama, održano je 4. po redu prvenstvo općine Čitluk u šahu.

Na turnir se prijavilo 14 igrača,10 seniora i 4 kadeta. Zbog manjeg broja prijavljenih igrača u odnosu na prošle godine, organizator je odlučio da se sezona 2020. odigra Bergerovim sustavom (svak sa svakim) 13 kola. Tempo igre je 60 minuta po igraču.

Nakon 13 odigranih kola sa osvojenih 10,5 bodova, pobjednik turnira je naša mlada uzdanica Borna Pehar. Alen Buntić i Marian Raspudić sakupili su po 10 bodova te su blitz-partijom morali odlučiti tko će osvojit drugo odnosno treće mjesto – objavljeno je na web stranici Šahovskog kluba Brotnjo.

Alen Buntić je bio spretniji i sretniji i pobjedom zauzeo drugo, dok se Raspudić morao zadovoljiti trećim mjestom. I druga naša mlada nada Ana Ostojić je odigrala vrlo dobar turnir osvojivši 9,5 bodova.

Do zadnjeg kola Ana je konkurirala za plasman na najvišu stepenicu, ali se porazom u zadnjem kolu spustila na 4. poziciju. Peti je sa istim brojem bodova kao i Ana završio Dragan Prskalo.

Od ostalih kadeta koji su nastupili Filip Pehar je osvojio vrlo dobrih 6,5 bodova, dok je Mihaela Buntić završila natjecanje na 11. mjestu sa 2 osvojena boda.

Sve rezultate i tabelu možete pogledati ovdje.

Šahovski klub Brotnjo