Uspješno održan 3. Brotnjo Open, međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore

U Hotelu Brotnjo u nedjelju je održan 3. međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore „Brotnjo Open 2019“.

Domaćin i organizator turnira bio je Šahovski klub Brotnjo, a u tri starosne kategorije na turniru se natjecalo 84 natjecatelja.

Najviše šahistica i šahista (42) nastupilo je u kategoriji „kadeti – šahisti i šahistice rođeni 2008. godine i mlađi“, 34 natjecatelja nastupilo je u kategoriji „kadeti – šahisti i šahitice rođeni 2003. godine i mlađi“, dok je u juniorskom dijelu turnira nastupilo 8 natjecatelja.

Dobrodošlicu natjecateljima iz BiH i Hrvatske na početku turnira poželio je Željko Ostojić, tajnik ŠK Brotnjo, koji je istaknuo zadovoljstvo zbog velikog broja mladih šahista na turniru koji je održan uz sponzorsku podršku: Športskog saveza Brotnja, Federalnog ministarstva kulture i športa, Ministarstva kulture i športa HNŽ, Croatia Osiguranja i Kraš trgovina d.o.o Široki Brijeg.

Kraš je za najbolje natjecatelje na turniru osigurao darove iz asortimana svojih slastica, a Branimiru Barišiću, predstavniku tvrtke Kraš, koji je odigravanjem prvog poteza i otvorio turnir, predsjednik ŠK Brotnjo Dragan Prskalo uručio je prigodnu zahvalnicu.

Inače, turnir je odigran po švicarskom sustavu od sedam kola uz računalno parovanje. U juniorskoj konkurenciji najbolji plasman sa 5,5 bodova ostvario je Stipe Knezović, drugoplasirana Sanja Bilić osvojila je 5 bodova, a jednak broj bodova osvojio je i trećeplasirani Ante Pehar.

Mladen Grgantov sa 7 osvojenih bodova osvojio je prvo mjesto u kategoriji starijih kadeta, dok je Klara Begić osvojila drugo mjesto sa 5,5 bodova, a treće Davor Babić koji je nastup završio osvojivši 5 bodova.

U kategoriji najmlađih natjecatelja prvo mjesto osvojio je Daris Kulić. Pobjednik ove skupine osvoji je 6 bodova, a pola boda manje osvojila su tri šahista. Zahvaljujući dodatnim kriterijima Harun Kulić osvojio je drugo mjesto, Rayan Kapetanović treće, a Borna Pehar četvrto mjesto.

Organizatori turnira pripremili su nagrade za najmlađu šahisticu i najmlađeg šahista, kao i za svoje članove.

Citluk.ba