Škola nogometa AS Međugorje osvojila 6. memorijal „Ante Erić“

Mladi nogometaši iz Škole nogometa „AS“ Međugorje osvojili su  6. memorijalni turnir „Ante Erić“.

U finalu turnira, na kojemu se natjecalo osam hercegovačkih klubova, škola nogometa „AS“ pobijedila je HŠK Posušje 1:0.

Šesti memorijalni turnir za mlade nogometaše HNK Brotnjo organizirao je jučer u spomen na Antu Erića, sportskog djelatnika i zaljubljenika u nogomet koji je dao nemjerljiv doprinos u radu i razvoju HNK Brotnjo.

Prije samog početka turnira članovi obitelji pokojnog Erića i predstavnici HNK Brotnjo posjetili su čitlučko groblje Podadvor i pomolili se na Antinom posljednjem počivalištu, nakon čega je na Gradskom stadionu Bare upriličeno otvaranje turnira.

Dobrodošlicu mladi nogometašima, njihovim trenerima i članovima obitelji poželio je Mario Rozić, član Uprave HNK Brotnjo, koji je nazočnima predočio i najznačajnije podatke o Anti Eriću. Erić je ostao zapamćen kao igrač i trener HNK Brotnjo, sudac i sportski izvjestitelj koji je s mnogo ljubavi prenosio svoje znanje na mlađe, a kao novinar pratio uspjehe nogometaša, ali i svih ostalih sportaša iz Brotnja.

U ime obitelji okupljenima se obratila Ana Erić, Antina kćer, koja je otvorila turnir.

– Poštovani posjetitelji, organizatori i sudionici ovoga turnira kao kćer pokojnog Ante u ime obitelji izražavam veliko zadovoljstvo i čast mi je da vas mogu srdačno pozdraviti te vam se zahvaliti što ste i ove godine doprinijeli da se na ovakav način prisjećamo lika i djela našeg Ante, dugogodišnjeg sportskog djelatnika, suca, nogometaša i sportskog izvjestitelja koji je svojim nesebičnim i plemenitim radom ostavio veliki trag u svijetu sporta, a pogotovo u nogometu. Vama mladim sportašima želim da se i dalje aktivno nastavite baviti sportom kao biste postigli željeni uspjeh, a ako željeni uspjeh i izostane, budite svjesni blagodati koje daje sport – kazala je Ana Erić i naglasivši pozitivne društvene vrijednosti koje se povezuju sa sportom proglasila turnir otvorenim.

Natjecanje na 6. memorijalu Ante Erić započelo je u dvije skupine u kojima su se natjecali: HNK Brotnjo, Škola nogometa „AS“ Međugorje, HŠK Zrinjski Mostar, Škola nogometa „Tiki-Taka“ Mostar, Škola nogometa „Limači“ Čapljina, Dubrave, ŠK Posušje i UŠS UniSport Stolac.

Plasman u polufinale iz skupine A izborili su AS Međugorje i Zrinjski, dok su se iz skupine B u polufinale plasirali Posušje i UniSport Stolac. As Međugorje u polufinalu je svladao UniSport Stolac a finale turnira Posušje je izborili pobjedom nad Zrinjskim.

U odličnom finalu AS Međugorje je pobijedio Posušje 1:0, a u utakmici za treće mjesto Zrinjski je s 2:0 pobijedio UniSport Stolac.

Pehar i medalje ekipama uručili su članovi obitelji pokojnog Ante Erića, kao i nagrade najboljem strijelcu, vrataru i igraču turnira.

Sa sedam postignutih pogodaka Andro Kevilj (HŠK Posušje) bio je najbolji strijelac turnira, Luka Ćosić (HŠK Zrinjski) proglašen je najboljim vratarom, a Noa Tadić (ŠN AS Međugorje) izabran je za najboljeg igrača turnira.

Hrvatski nogometni klub Brotnjo sve ekipe nagradio je medaljama za sudjelovanje na turniru te se zahvalio sponzorima na podršci iskazanoj prilikom organizacije turnira.

Citluk.ba