Sedam državnih medalja za natjecatelje Atletskog kluba Brotnjo

Jučer je u Sarajevu u organizaciji Atletskog kluba Sarajevo održano državno pojedinačno prvenstvo BiH za dječake i djevojčice rođene 2004. i 2005. godine.

Natjecanje se održalo na atletskom poligonu Koševo gdje su nastupila 24 atletska kluba iz cijele BiH s preko 350 natjecatelja u 28 atletskih disciplina, 14 muških i 14 ženskih.

Atletski klub Brotnjo nastupio je i na ovome natjecanju gdje je ostvario odlične rezultate osvojivši 7 državnih medalja.

Najuspješniji je bio Luka Ćurković koji je osvojio dva prva mjesta u skoku u Dalj (6.77m) i Troskoku (13.25m) gdje je postavio nove državne rekorde. Luka je osvojio i treću zlatnu medalju u štafeti 4x100m čime je proglašen najboljim pojedincem državnog prvenstva, a štafeta je trčala u sastavu (Ivan Niko Prusina, Luka Ćurković, Petar Sušac i Renato Blago Martinović).

Renato Blago Martinović je zlatu iz štafete pridonio još dvije medalje i to drugo mjesto u skoku u Dalj i treće mjesto na 100 m sa novim osobnim (12″63).

Četvrto zlato osvojila je Anna Ćurković u skoku u Dalj sa novim osobnim od (5.03m). Ana je nastupila za dvije godine starije kategorije, a osvojila je još i drugo mjesto u štafeti 4x100m za djevojčice u sastavu (Martina Prga, Petra Pavlović, Marija Dujmović i Anna Ćurković).

Atletski klub Brotnjo će u nedjelju 26. svibnja biti ponovo domaćin državnog prvenstva BiH za Pionire i Pionirke rođenih 2006. i 2007., a natjecanje počinje u 14:00h.

Brotnjo.info