Novi sjajni uspjesi atletičarki i atletičara AK Brotnjo

Natjecatelji Atletskog kluba Brotnjo proteklog su vikenda nastupili na dvoranskim prvenstvima BiH i Hrvatske. Atletičarke i atletičari AK Brotnjo postigli su zapažene rezultate u Sarajevu, Zenici i Zagrebu.

Dvoranska prvenstva BiH za starije uzrasne kategorije: mlađi juniori, stariji juniori i seniori održana su u Sarajevu i Zenici, a AK Brotnjo osvojio je osam državnih medalja.

Najuspješnija je bila Anna Ćurković, koja je osvojila tri medalje u kategoriji mlađih juniorki. Anna je osvojila naslov državne prvakinje, uz oborene državne rekorde za kadetkinje i mlađe juniorke, u utrci na 60 metara. Ovaj uspjeh Ćurković je postigla s vremenom od 7″90, a najsjajnijem odličju pridodala je i dva srebrna osvojena u utrci na 60 metara s preponama i skoku u dalj.

Naslov državne prvakinje također je osvojila Lucija Ćurković. Lucija je osvojila naslov državne prvakinje BiH u seniorskom troskoku, dok je srebrnu medalju osvojila u disciplini skok u dalj.

 

Petar Sušac postao je viceprvak BiH u disciplini troskok u kategoriji mlađih juniora, a Blago Martinović osvojio je dvije brončane medalje u kategoriji mlađih juniora. Martinović je bio uspješan u utrci na 60 metara i skoku u dalj.

Na ovome natjecanju izvan konkurencije nastupio je i Luka Ćurković koji je u skoku u dalj potvrdio normu za Europsko prvenstvo U18 skočivši 7.07 metara.

 

Proteklog vikenda također je u Zagrebu održano prvo kolo ekipnog dvoranskog prvenstva Hrvatske za seniore. Prvo mjesto osvojio je Filip Kozina u disciplini trosko sa skokom od 14.40 m, dok je druga bila Marija Ivanković također u disciplini troskok sa skokom 12.98 m, oboje su skočili svoje osobne rekorde u dvoranama.

Citluk.ba