Momčad MZ Krehin Gradac obranila naslov prvaka

Momčad mjesne zajednice Krehin Gradac obranila je naslov prvaka u Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Čitluk. Krehin Gradac je u velikom finalu svladao Donje Hamziće rezultatom 9:8 nakon boljeg izvođenja šesteraca.


Četrdeset minuta uzbudljivog finala završilo je bez pogodaka pa se pred prepunim gledalištem SC Jakerovac u Krehin Gracu, koje je tijekom cijele večeri moglo uživati u odličnom malom nogometu, pristupilo izvođenju šesteraca.


Na otvaranju serije za Krehin Gradac neprecizan je bio Anton Pehar, nakon čega je Franjo Ivanković donio prednost Donjim Hamzićima. U sljedećoj seriji precizni su bili Blago Planinić i Zvonimir Medić, a treća serija bila je neuspješna za obje momčadi. Josip Ivanković zaustavio je pokušaj Silvija Dujmovića, dok je Robert Ševo poslao loptu pored gola. Matej Pehar (Z) bio je nakon toga precizan za Krehin Gradac, dok je pokušaj Roberta Ševe obranio vratar Andrijano Dujmović. Matej Pehar (P) i Darko Ivanković bili su sigurni u petoj seriji, a ova dva izvođača nastavila su nadmetanje i u „raspucavanju“.

Matej Pehar (P) šest je puta u raspucavanju slao lotu u mrežu Donjih Hamzića, a Darki Ivankoviću koncentracija je popustila nakon pet uspješnih pokušaja i slavlje Krehin Graca je moglo početi. Igrači i treneri momčadi Krehin Graca sa svojim su navijačima proslavili osvajanje petog naslova prvaka, po čemu se momčad MZ Krehin Gradac izjednačila s momčadi MZ Međugorje, koja je do završetka 18. MNL MZ općine Čitluk imala najviše osvojenih naslova prvaka.


Inače, momčad MZ Međugorje sinoć je poražena u utakmici za treće mjesto. Gornji Ograđenici osvojili su pehar za treće mjesto i brončane medalje pobijedivši Međugorje 5:4, a utakmica za treće mjesto prethodila je finalnom ogledu, prije kojega su u revijalnoj utakmici nastupili i mladi nogometaši iz Škole nogometa HNK Brotnjo.

Nakon završetka natjecateljskog programa upriličena je svečanost na kojoj su dodijeljeni pehari, medalje i priznanja najboljim pojedincima. Za najboljeg vratara ovogodišnje MNL MZ općine Čitluk izabran je Josip Ivanković, vratar Donjih Hamzića. Najbolji strijelac lige sa dvanaest postignutih pogodaka bio je Ante Čilić (Međugorje), a Matej Pehar (P) iz momčadi MZ Krehin Gradac nagrađen je nagradom za najboljeg igrača MNL MZ općine Čitluk „Brotnjo 2021“.


Uz ove nagrade dodijeljena su i tri posebna priznanja, i to za sudjelovanje u Ligi od 2003. godine, kada je započelo natjecanje malonogometnih momčadi mjesnih zajednica općine Čitluk. Priznanja za sudjelovanje u MNL MZ općine Čitluk od njenog početka dobili su igrači: Darko Planinić – Ziko (Krehin Gradac) i Mario Klarić – Čang (Biletići), te trener Tomislav Filipović – Toša (Krehin Gradac).


Pehare, medalje, nagrade i priznanja uručili su: načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, predsjednik Skupštine Športskog saveza Brotnja Dragan Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i predstavnici MNL MZ općine Čitluk Damir Jerkić i Mario Čilić.

Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Čitluk, nakon godine dana prisilne pauze vratila se u punom sjaju i ponovno je bila sportsko nadmetanje koje iz večeri u večer privlači posjetitelje. Po osvajanju naslova prvaka pamtiti će je momčad MZ Krehin Gradac, koja će u utorak sa svojim navijačima proslaviti osvajanje naslova prvaka, a pobjednike čitlučke lige očekuje i nastup u Ligi Hercegovine koja će se od 23. do 27. kolovoza održati u Čapljini.