Luka i Anna Ćurković najuspješniji natjecatelji Državnog prvenstva BiH za mlađe uzraste

Državno dvoransko prvenstvo BiH za mlađe uzraste održano je proteklog vikenda u Zenici. Tehnički organizator prvenstva za mlade atletičare bio je Atletski klub Zenica, a na prvenstvu je nastupilo 230 natjecatelja iz 22 atletska kluba.

Prvenstvo je održano u improviziranoj dvorani (tunel) te je iz tog razloga jedno od najmasovnijih natjecanja za mlade atletičarke i atletičare održano u samo četiri discipline: utrka na 60 metara, utrka na 60 s preponama, skok u dalj i troskok.

Natječući se u ovim disciplinama Atletski klub Brotnjo na Državnom prvenstvu BiH za mlađe uzraste osvojio je osam medalja. Najuspješniji natjecatelji AK Brotnjo bili su brat i sestra Luka i Anna Ćurković, koji su osvojili po tri zlatne medalja i postali državni prvaci u tri discipline.

– Luka je postao državni prvak za kategoriju dječaci u disciplinama 60 m, skok u dalj i troskok gdje je u ove zadnje dvije discipline oborio i državne rekorde: skok u dalj (6.55 m), troskok (13.05 m). Anna je postala državna prvakinja za kategoriju Pionirke u disciplina 60 m prepone, skok u dalj i 60 m. Njih dvoje su bili i najbolji pojedinci Državnoga prvenstva. Pored njih medalje su osvojili još Renato Blago Martinović, drugo mjesto u kategoriji dječaci u disciplini skok u dalj i Lucija Lorena Primorac u kategoriji Cicibanke, također u skoku u dalj. Ovim natjecanjem Atletski klub Brotnjo završilo je atletsku sezonu u dvorani – istaknuli su iz Atletskog kluba Brotnjo.

Citluk.ba