Košarkaši iz Italije osvojili turnir „Monte Zott 2019“ u Čitluku

Košarkaši BC San Giacomo Basket iz talijanskog grada Novare pobjednici su 6. međunarodnog košarkaškog turnira „Monte Zott 2019“ koji je završen sinoć u Čitluku.

Talijani su u finalu rezultatom 47:41 pobijedili HKK Ljubuški, a ove dvije ekipe osvojile su prva mjesta u svojim skupinama što im je donijelo plasman u finale.

Domaćin dvodnevnog međunarodnog turnira, HKK Brotnjo osvojio je drugo mjesto u skupini A, dok su košarkaši Sutjeske osvojili drugo mjesto u skupini B te su ove dvije ekipe igrale utakmicu za treće mjesto, u kojoj je slavila crnogorska ekipa (HKK Brotnjo – KK Sutjeska 42:62).

Inače, utakmica za treće mjesto prethodila je finalu, dok su ranije tijekom dana odigrane utakmice za konačni poredak, a turnir je završen svečanošću na kojoj su proglašeni najbolji igrači i uručene nagrade najboljim ekipama.

Tako je Domagoj Pinjuh, bivši proslavljeni igrač HKK Brotnjo, uručio nagrade najboljem strijelcu, najboljem obrambenom igraču i najboljem igraču turnira. Sa 86 postignutih poena najbolji strijelac turnira bio je Nikola Miletić, košarkaš HKK Brotnjo, dok je za najboljeg obrambenog igrača proglašen Pietro Cancelliere (BC San Giacomo Basket), a njegov klupski suigrač Giuseppe Cancelliere izabran je za najboljeg igrača turnira.

Pehare i medalje igračima tri prvoplasirane ekipe uručili su Mile Galić, direktor HKK Brotnjo, Tomislav Volarić, član Uprave HKK Brotnjo i Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo u protekla dva dana bio je domaćin košarkašima iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Italije. Pretkadeti iz osam ekipa, koliko ih je sudjelovalo na turniru, ostavili su dobar dojam, a dobar dojam ostavili su i organizatori koji su u uz pomoć brojnih sponzora ove godine napravili organizacijski iskorak i u Čitluk doveli kvalitetne ekipe iz Crne Gore i Italije.

Konačni poredak:
1. BC San Giacomo Basket
2. HKK Ljubuški
3. KK Sutjeska
4. HKK Brotnjo
5. HKK Široki Brijeg
6. HKK Zrinjski
7. HKK Čapljina
8. KK Metković

Citluk.ba