Josip Elez pobjednik drugog izdanja Prvenstva općine Čitluk u šahu

Šahovski klub Brotnjo je od 10.12. 2018. godine do 19.03. 2019. godine organizirao drugo po redu Prvenstvo općine Čitluk u šahu.

Na turniru se sveukupno natjecalo 27 šahista od toga i 4 kadeta koji pohađaju školu šaha ŠK Brotnjo. Turnir se igrao u Hotelu San, švicarskim sustavom od 13 kola sa tempom igre od sat vremena po igraču, objavljeno je na web stranici ŠK Brotnjo.

Pobjednik turnira sa 9,5 bodova je Josip Elez. Sa 9 osvojenih bodova na drugom mjestu plasirao se Željko Ostojić. 8,5 osvojenih bodova osvojila su čak 4 natjecatelja: Ante Pehar, Anton Karačić, Stjepan Blažević i Dragan Prskalo.

Nakon dodatnih kriterija treće mjesto je osvojio Ante Pehar, junior ŠK Brotnjo. Četvrto mjesto pripalo je Antonu Karačiću, peti je Stjepan Blažević, šesti Dragan Prskalo.

Mate Vasilj je sedmi sa 8 bodova. Na diobi od 8 do 10 mjesta sa 7,5 bodova nalaze se Damir Brajković, Gojko Prskalo i Mate Prskalo.

Mate Vasilj je sedmi sa 8 bodova. Na diobi od 8 do 10 mjesta sa 7,5 bodova nalaze se Damir Brajković, Gojko Prskalo i Mate Prskalo.

Desetogodišnji Borna Pehar završio je natjecanje sa 7 osvojenih bodova, te dokazao da se može ravnopravno nositi sa većinom seniora iz ŠK Brotnjo.

Ostala dva kadeta također su odigrali dobar turnir. Filip Pehar sa 5 i Patrik Ostojić sa 3,5 osvojena boda dokazali su da ŠK Brotnjo ima svijetlu budućnost.

Trojici najbolje plasiranim igračima ŠK Brotnjo uručio je diplome i novčane nagrade kao i zahvalnice Perici Ostojiću, Ivanu Peharu, Marinku Turudiću i vlasniku Hotela San Tomislavu Bradvici za nesebičnu pomoć u radu ŠK Brotnjo.

Citluk.ba