Državno prvenstvo BiH: AK Brotnjo ugostio mlade atletičarke i atletičare

Atletski kub Brotnjo jučer je u Čitluku bio domaćin Državnog prvenstva BiH za cicibane i cicibanke (atletičari i atletičarke rođeni 2010. godine i mlađi).

Na prvenstvu su nastupili natjecatelji iz petnaest klubova, a 200 natjecatelja zauzelo je jučer više od 400 startnih mjesta.

Svi oni natjecali su se u šesnaest atletskih disciplina, po osam za dječake i djevojčice, a natjecatelji AK Brotnjo osvojili su šest medalja.

Marko Ćurković osvojio je srebrne medalje u skoku u visi i u skoku u dalj, dok su srebrne medalje također osvojili: Josip Pavlović – bacanje kugle, Bože Prusina – utrka na 600 metara i štafeta 4x100m u sastavu: Franjo Marić, Bože Prusina, Marko Ćurković i Josip Pavlović.

Brončanu medalju na jučer održanom Državnom prvenstvu BiH u skoku u vis osvojila je Emanuela Sivrić.
U svibnju 2019. godine Atletski klub Brotnjo bio je po prvi puta organizator Državnog prvenstva BiH za cicibane i cicibanke. Te iste godine u Čitluku je održano Državno prvenstvo za pionire i pionirke. Atletski savez BiH na ovaj je način AK Brotnjo odao veliko priznanje, a za čitlučki klub ovo su bili zahtjevni organizacijski projekti na kojima je potvrdio kvalitetu.

Fotografije možete pogledati na OVOM LINKU

Citluk.ba