Dodig do pobjede u hrvatskom finalu Münchena

Ivan Dodig i Rajeev Ram pobjednici su turnira parova u Münchenu. Hrvatsko-američka kombinacija u dva je seta, za sat i 20 minuta provedenih na terenu, bila bolje od Nikole Mektića i Alexandera Peye.
Dodig je tako stigao do 10. titule na ATP touru u konkurenciji parova. Posljednju je osvojio još u listopadu prošle godine kada je s Marcelom Granollersom slavio u Baselu.
U vrlo izjednačenom prvom setu nije bilo prevelike razlike u prvih sedam gemova. Dodig i Ram spasili su jednu, a Mektić i Peya dvije break prilike protivnika. Ipak, hrvatsko-američka kombinacija, pri vodstvu 4:3 stigla je do treće prilike za oduzimanje servisa, uspjela je iskoristiti, a zatim i zaključiti set u svoju korist.
Sve do 5:4 u drugom setu nije bilo prevelike opasnosti na servisu i jednog i drugog para. Tada su Mektić i Peya stigli do dvije prilike za oduzimanje servisa, čime bi osvojili i set, međutim, nisu uspjeli. Dodig i Ram uspjeli su se obraniti, a u sljedećem gemu uzvratili su na najbolji mogući način – napravili break, a zatim stigli i do pobjede.
ATP München, finale:
Ivan Dodig/Rajeev Ram (2) – Nikola Mektić/Alexander Peya (3) 6:3, 7:5