Club Bumerang pobjednik spektakularnog humanitarnog turnira

Humanitarni malonogometni turnir četiri kafića pod nazivom „Loptom do dobrote“ pokazao se kao pun pogodak.

Nogometaši, tenisači, košarkaši, rukometaši i ostali sportaši potvrdili su to sudjelovanjem i davanjem svog doprinosa, a potvrdili su to i gledatelji koji su ispunili Gradsku sportsku dvoranu u Čitluku.

Ideja za organizaciju humanitarnog turnira na kojemu će se prikupljati sredstva za najugroženije žitelje općine Čitluk i „Udrugu Susret“ potekla je od Ivana Prskala, Tomislava Bevande i Ivana Ivankovića, dok je slogan turnira osmislio fra Goran Azinović.

Caffe bar Paris, Club Bumerang, The Basement Pub i Caffe Premier svoje su ekipe napunili zvijezdama, a laskavu titulu pobjednika osvojila je ekipa Bumeranga. Bumerang za kojeg su nastupali: Nikola Vasilj, Marko Bencun, Tino Sven Sušić, Ante Roguljić, Ivan Tomičić, Branimir Cipetić, Darko Ivanković i Andrija Ćorić u finalu je pobijedio Caffe bar Paris, čiji su dres nosili: Andrijano Dujmović, Tomislav Bevanda, Marko Grgić, Ivan Ivanković, Marko Pervan, Stanko Bubalo, Ante Majstorović i Luka Juričić.

Ovacije za mnogobrojne zvijezde

Finalna utakmica završila je pobjedom Bumeranga 6:2 a publika je ovacijama nagradila poteze aktivnih nogometaša i igrača futsala te umirovljenih zvijezda. Ništa manje nisu bili atraktivne ni utakmice koje su prethodile finala te valja kazati kako je Club Bumerang nakon boljeg izvođenja penala pobijedio Premier caffe 7:5 i da je Caffe bar Paris za plasmanu u finale svladao The Basement Pub 4:2.

Poražene ekipe pružile su finalistima jak otpor, što je bilo i za očekivati ako se zna da su za ove ekipe nastupala imena poput: proslavljenog tenisača Ivana Dodiga, Filipa Vasilja, Stanislava Galića, Ivana Markovića, Josipa Serdarušića, Luke Menala, Josipa Ćorluke, Mirka Marića, Pere Stojkića, Marija Bazine, Želimira Terkeša, Romana Obilinovića i drugih.
Bubalo, Bazina, Terkeš i Obilinović pokazali su kako i nakon završetka karijere imaju mnogo toga pokazati na terenu, što su demonstrirali i veterani HNK Brotnjo i HŠK Zrinjski u revijalnoj utakmici.

Organizatorima turnira i proslavljenim igračima pripala je čast dodijeliti pehare i priznanja, pa tako i ona za najbolje pojedince.
Tomičić i Dujmović osvojili individualne nagrade
Ivan Tomičić, igrač RNK Split, uspio je osvojiti dvije individualne nagrade. Nogometaš koji je nastupao za Hajduk, Inter iz Zaprešića, Rudeš i još nekoliko klubova u Hrvatskoj i Italiji osvojio je nagrade za najboljeg strijelca i igrača turnira, koje su mu uručili Davor Juričić – Šojka i Mario Prskalo – Unana, dok je Vladimir Vasilj nagradu za najboljeg vratara uručio Andrijanu Dujmoviću. Vratar MNK Brotnjo izabran je za najboljeg vratara u konkurenciji reprezentativnog kolege Stanislava Galića i Vasiljevih sinova Nikole i Filipa.
Na početku samog turnira zahvalu organizatorima i svim sudionicima uputili su Franjo Ostojić, član Udruge Susret, i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, dok su turnir svojim sudjelovanjem dodatno uveličale Mažoretkinje općine Čitluk i mladi nogometaši HNK Brotnjo i NK Međugorje. Značajan doprinos turniru dali su i mnogobrojni sportaši koji nisu mogli doći na turnir u Čitluku, ali su ga podržali donirajući svoje dresove, sportske rekvizite i ostale nagrade za tombolu.

Čitlučki turnir četiri kafića osmišljen je po uzoru na splitski turnir. U svom prvom izdanju pokazao se kao pun pogodak pa organizatorima možemo poželjeti da nastave s poslom koji su započeli i poput splitskog turnira četiri kafića, koji je doživio punoljetnost, i čitlučki turnir postane tradicionalan.

Citluk.ba