Čitlučanin Rafael Pervan ostvario sedmu uzastopnu pobjedu u profesionalnom boksu

U nedjelju večer je u dvorani na Bijelom brijegu upriličen boksački spektakl u kojem je sudjelovao i Čitlučanin Rafael Pervan, mlada nada profesionalnog boksa iz Brotnja.

Odlukom sudaca 2:1 u korist Pervana, u odmjervanju snaga sa Adnanom Hadžihajdićem (BiH) kroz šest rundi, Pervan je ostvario i sedmu uzastopnu pobjedu u sedam mečeva u svojoj karijeri, dosad bez poraza.

Osim pozitivnih rezultata s natjecanja, plod Pervanovog upornog rada, odricanja i ljubavi prema boksu je i novoosnovani Boksački klub “Brotnjo” iz Čitluka, u sklopu kojeg Pervan obnaša dužnost potpredsjednika kluba i trenera. To je prvi boksački klub na području Brotnja.

“Dosada sam trenirao u klubovima u Čapljini i Mostaru. Sada imamo odlične uvjete za rad i u našem Čitluku, u sklopu prvog boksačkog kluba, što će mi svakako olakšati pripreme za buduće mečeve u karijeri”, istaknuo je.

U radu s mladima Brotnja, zajedno s trenerom Vjekoslavom Bošnjakom, prenosi im znanja i iskustva, uči ih osnovama ove plemenite vještine, ali ih ujedno uči i redu, disciplini i odgaja ih u duhu zdrave sportske zajednice.

Pervanov meč bio je jedan od sedam uvodnih borbi uoči borbe večeri u kojoj je Emil Markić obranio titulu prvaka Europe po WBO verziji. Protivnik mostarskog boksača bio je boksač Tomaš Adamek iz Češke.

Brotnjo.info