Čilić u tri seta bolji od Fabbiana za drugo kolo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Grand slam turnira Roland Garros nakon što je u nedjelju sa 6-3, 7-5, 6-1 pobijedio Talijana Thomasa Fabbianija poslije dva sata i 11 minuta igre.

U prvom setu Čilić je Talijanu tri puta uzeo servis i priveo ga kraju u svoju korist nakon 44 minute igre. U drugom setu igra je izjednačenija, Talijan igra čvršće i uzima servis Čiliću za vodstvo od 5-4. No, nakon toga, Čilić vraća servis i izjednačuje, a onda dobija svoj servis poslije toga. Također uzima servis talijanskom tenisaču za 7-5 i za set. Talijan u trećem setu na početku radi break, ali Čilić zatim osvaja šest uzastopnih gemova i završava meč u svoju korist.

U meču je Čilić servirao 13 aseva, a Talijan ni jedan. Hrvatski je tenisač suparniku osam puta uzeo servis, a svoj je izgubio tri puta puta, po jednom u svakom setu. Oba su tenisača napravila dosta neprisiljenih grešaka – Talijan 34, a Čilić 36.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i Fabbiana, 98. na ATP ljestvici. U drugom kolu će Čilić igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta koji je svladao srpskog predstavnika Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici.

HRT.hr