Četiri medalje za AK Brotnjo na državnom prvenstvu u Čitluku

Jučer je u Čitluku, u organizaciji Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba Brotnjo, održano državno pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane i cicibanke rođene 2008. i 2009. godine.

Na natjecanju je nastupilo 13 atletskih klubova iz cijele BiH koji su se natjecali u 8 ženskih i 8 muških disciplina. Nastupilo je 153 djece sa preko 250 startnih mjesta.

Atletski klub Brotnjo osvojio je četiri državne medalje i to: Lucija Lorena Primorac drugo mjesto skok u dalj, Luka Kordić drugo mjesto skok u vis, Elena Pehar treće mjesto bacanje kugle i muška štafeta 4x100m u sastavu Luka Kordić, Marko Ćurković, Josip Pavlović, Franjo Marić koji su zauzeli treće mjesto.

Atletski klub Brotnjo već za dva vikenda, točnije 26.05. očekuje još jedno domaćinstvo državnog prvenstva u starijoj kategoriji za pionire i pionirke rođene 2006. i 2007. godine.

Također, treba spomenuti da je jučer u Čitluku održana i disciplina troskok za seniore, koja je bila van konkurencije, a na kojoj je Sedin Heco iz Zenice skokom od 15,56 m ispunio normu za Europsko U-23 prvenstvo koje će se održati u Švedskoj (fotografije sa troskoka možete pogledati OVDJE).

Naš Filip Kozina je bio odličan, iako dosta mlađi, osvojivši drugo mjesto sa novim osobnim rekordom od 14,07 m čime se približio normi za Europske Olimpijske Igre Mladih – EYOF koje će se održati u Azerbajdžanu- Baku, priopćeno je iz AK Brotnjo.

Pobjednici po disciplinama:

60m Cicibani
1. Marko Šarenac – Banja Luka

60m Cicibanke
1. Marija Obradović – Zrinjski

200m Cicibani
1. Jakov Perišić Glebov – Leotar

200m Cicibanke
1.Jovana Kržić – Leotar

600m Cicibani
1. Imran Babajić – Sloboda Tehnograd Tuzla

600m Cicibanke
1. Ema Kovać – Bijeljina

4x100m Ciciban
1. A.K. Sarajevo

4x100m Cicibanke
1. A.K. Banja Luka

Dalj Cicibani
1. Stefan Barešić – Sarajevo

Dalj Cicibanke
1. Lamija Tahmaz – Sarajevo

Vortex Cicibani
1. Muhamed Hadžić – Vodopad Jajce

Vortex Cicibanke
1. Samra Beganović – Ilijaš

Kugla Cicibani
1. Muhamed Hadžić – Vodopad Jajce

Kugla Cicibanke
1. Kanita Brka – Zenica

Vis Cicibani
1. Mihajlo Bukvić – Leotar

Vis Cicibanke
1. Marija Lukajić – Banja Luka

Citluk.ba