Brotnjak Benedikt Turudić nominiran za igrača godine u Njemačkoj

Diljem svijeta stasaju talentirani sportaši hrvatskog podrijetla. U Njemačkoj su dva brata,Dominik i Benedikt Turudićsvoje živote posvetili košarci.

Benedikt je rođen 27. siječnja 1997. godine, izrastao do 207 cm i može igrati uspješno na nekoliko pozicija u momčadi. Počeo je vrlo rano redati uspjehe u svim kategorijama u kojima je nastupao. Već s 18. godina bio je na popisu 20. najboljih igrača Njemačke u svojoj kategoriji. Između berlinske Albe i zagrebačke Cedevite, odlučio je tada prihvatiti poziv iz Hrvatske i nije se pokajao. Odlazak u Zagreb bio je velika stepenica u njegovoj karijeri. S Cedevitom je 2015. bio pobjednik Kupa Dražen Petrović, omladinski vice-prvak Hrvatske, a uslijedio je i poziv za hrvatsku reprezentaciju. Benedikt Turudić je polivalentan igrač ali najbolje se osjeća kao krilni centar na mjestu “četvorke” – piše Moja-Domovina.net.

Zbog veće klupske minutaže odlučio se 2016. ipak vratiti u Njemačku i zaigrati za drugoligašaMBC s kojim je 2017. godine izborio nastup u najjačoj, prvoj njemačkoj ligi. Iz utakmice u utakmicu skupljao je minute i poene i danas je jedan od najboljih mladih igrača njemačke Bundeslige za kojim se okreću treneri i manageri. Njegov odlazak u veći klub je pitanje trenutka, baš kao i ponovni poziv u hrvatsku reprezentaciju.

Benedikt je nominiran u sezoni 2018./19. za igrača godine i za mladog igrača godine u sezoni. Podržite i vi ovog mladog igrača vašim glasom! Glasati se može do nedjelje 2. 6.2019. do 23:59 h na ovoj poveznici:Basketballbundesliga

Potrebno je otvoriti link i glasati klikom na dva mjesta u kružić pored imena nominiranog igrača i onda kliknuti u plavi kvadratić u dnu stranice, kao potvrdu. Možda baš vaš glas donese prevagu pri konačnoj odluci.

Moja-Domovina.net