10 državnih medalja za Atletski klub Brotnjo

U Sarajevu je u subotu te u Zenici u subotu,u organizaciji istoimenih klubova, održano državno dvoransko prvenstvo BiH za mlađe uzrasne kategorije (dječaci/ice; pioniri/ke; cicibani/ke).

Članovi Atletskog kluba Brotnjo osvojili su 10 državnih medalja. Najuspješnija je bila Anna Ćurković koja je osvojila 4 prva mjesta, sa jednim oborenim državnim rekordom na 60m čime je bila najuspješnija natjecateljica državnog prvenstva. Anna je osvojila 4 zlatne medalje u disciplinama 60m i državni rekord, 60m prepone, Dalj i Troskok u kategoriji djevojčica.

Titulu državnih prvaka ponijeli su još Josip Ivanković u Troskoku kategorija dječaci, te Luka Kordić u skoku u Dalj kategorija pioniri, josip je osvojio još i treće mjesto u skoku u Dalj.

Preostale 3 medalje osvojili su Marko Ćurković u skoku u Dalj i u Vis oba treća mjesta, te Emanuela Sivrić u skoku u Vis, treće mjesto. Oboje su medalje osvojili u kategoriji Cicibana/ki.

Marija Ivanković nastupila je na Balkanskom dvoranskom prvenstu za seniorke koje se održavalo 20.02. u Istanbulu, Turska. Marija je odličnim rezultatima u ovoj sezoni dobila poziv izbornika Hrvatske reprezentacije za nastup na prvenstvu Balkana. Marija je odličnim nastupom zauzela 7.mjesto sa rezultatom od 12.89m.

Treći nastup ovoga vikenda imali su nači članovi u Zagrebu gdje se održalo posljednje 3. kolo Ekipnog prvenstva Hrvatske za Seniore/ke.

Filip Kozina pobijedio je u sva tri kola,a na ovome natjecanju ostvario je i najbolji rezultat od 15,13m čime je ispunio normu za nastup na Europskom prvenstvu za juniore do 20 godina koje se održava sredinom srpnja u Estoniji.

Luka Ćurković iako dosta mlađi uspio je doći do drugog mjesta u skoku u Dalj i još jednom potvrdio normu za Europsko prvenstvo do 18 godina koje se održava sredinom kolovoza u Italiji – priopćeno je iz AK Brotnjo.

 

Brotnjo.info